Taekwondo

  Oslo Nord Taekwondoklubb

                - din lokale taekwondoklubb nord i Groruddalen

Taekwondo er en av de mest systematiske og vitenskaplige tradisjonelle krigskunstene fra Korea som lærer bort mer en bare fysisk kampteknikk. Stilarten gir måter for å øke kvaliteten i sjelen vår og i livet vårt gjennom trening av kropp og sjel. I dag er Taekwondo blitt en global idrett som er godt kjent over hele verden. Taekwondo er også en olympisk idrett.


Hvis vi tar fra hverandre ordene i ”TAEKWONDO” så består det av ordene ”TAE” som betyr fot/ ben, ”KWON” som betyr neve/kamp og ordet ”DO” som betyr måte/metode eller stil. Vi bruker for enkelthets skyld å si; fot, neve og system.


Hvis vi setter disse ordene sammen ser vi to viktige punkter bakom Taekwondo. For det første; Taekwondo er den rette måten å Tae og Kwon (fot og neve), eller alle deler av kroppen som representeres av fot og neve. For det andre; det er en måte å roe ned kamper og å holde freden. Dette konseptet kommer fra betydningen av Taekwondo, ”å få never under kontroll”. På denne måten betyr Taekwondo ”den rette måten å bruke alle kroppens deler for å stoppe kamp og for å hjelpe til med å bygge en bedre verden”.


Taekwondo har utviklet seg sammen med Korea`s 5 000 årige historie, og har gjennom tiden hatt mange navn og former. Etter den andre verdenskrig startet arbeidet med å samle de forskjellige stilene under en felles stil og ett felles navn, og det ble til Taekwondo.


Rent praktisk sett ligner nok Taekwondo litt om Karate, men i Taekwondo benyttes bena ca 80 % og armene 20 %. Treningen består av; fysisk trening av hele kroppen (styrke, hurtighet, smidighet, spenst, kondisjon osv), selvforsvar, grunnteknikker, forhåndsbestemte mønster, mye sparking. Og det mentale utvikles automatisk gjennom treningen ettersom tiden går.


Etikk, moral og disiplin er sentralt i Taekwondo, og er også hjørnesteinene i samfunnet vi lever i. Siden Taekwondo og de fleste andre kampkunstene har sine opprinnelser fra opplæring av det militære i landene er opplæringsmetodene i Taekwondo også oppbygget etter militære metoder for å skape etikk, moral og disiplin. Gjennom denne opplæringen påvirker vi (og øker) menneskets livskvalitet både fysisk og psykisk.

Copyright  © All Rights Reserved