Vår historie


Oslo Nord Taekwondoklubb er en taekwondo klubb som ble stiftet i desember 2003. Vi har vår tilhørighet nord i Groruddalen og har flotte treningslokaler på Tiurleiken Skole på Romsås, på Nedre Fossum Gård på Stovner(kultursalen) og på HUSET, Haugenstua Senter. Vi har tilbud til alle om trening 5 dager pr. uke og klubben har siden stiftelsen i 2003 utviklet seg til å bli en av landets aller beste klubber, spesielt innen mønsterkonkurranser, men også våre kamputøvere er av meget høy klasse. Våre dyktige instruktører og hjelpeinstruktører har lang erfaring innen taekwondo og alle elever får kyndig og god veiledning under disiplinerte og trygge forhold.


Taekwondo betyr fot, hånd og kunst og utvikler disiplin, selvkontroll, smidighet og kroppsbeherskelse. Alle vil kunne utvikle sine ferdigheter i vår klubb og treningen tilpasses den enkelte utøver på en trygg og god måte. Du vil få kyndig og grundig opplæring av våre erfarne og meget seriøse instruktører og hjelpeinstruktører. Alle, både voksne, ungdom og barn vil ha god nytte av de egenskaper som taekwondotrening gir og det er aldri for sent å begynne. Ingen forkunnskaper er nødvendig.


Vi ønsker alle nye medlemmer velkommen, både nybegynnere og erfarne utøvere.

Møt opp til en av våre treningstider(se under menyvalg, <MEDLEMSKAP>), eller ta kontakt via linken <KONTAKT OSS> . Skriv gjerne en beskjed til oss på vår facebook side.   


VELKOMMEN TIL VÅR KLUBB


Hilsen

Instruktører, Hjelpeinstruktører og Styret i Oslo Nord Taekwondoklubb

Taekwondo er en av de mest systematiske og vitenskaplige tradisjonelle krigskunstene fra Korea som lærer bort mer en bare fysisk kampteknikk. Stilarten gir måter for å øke kvaliteten i sjelen vår og i livet vårt gjennom trening av kropp og sjel. I dag er Taekwondo blitt en global idrett som er godt kjent over hele verden. Taekwondo er også en olympisk idrett.


Hvis vi tar fra hverandre ordene i ”TAEKWONDO” så består det av ordene ”TAE” som betyr fot/ ben, ”KWON” som betyr neve/kamp og ordet ”DO” som betyr måte/metode eller stil. Vi bruker for enkelthets skyld å si; fot, neve og system.


Hvis vi setter disse ordene sammen ser vi to viktige punkter bakom Taekwondo. For det første; Taekwondo er den rette måten å Tae og Kwon (fot og neve), eller alle deler av kroppen som representeres av fot og neve. For det andre; det er en måte å roe ned kamper og å holde freden. Dette konseptet kommer fra betydningen av Taekwondo, ”å få never under kontroll”. På denne måten betyr Taekwondo ”den rette måten å bruke alle kroppens deler for å stoppe kamp og for å hjelpe til med å bygge en bedre verden”.


Taekwondo har utviklet seg sammen med Korea`s 5 000 årige historie, og har gjennom tiden hatt mange navn og former. Etter den andre verdenskrig startet arbeidet med å samle de forskjellige stilene under en felles stil og ett felles navn, og det ble til Taekwondo.


Rent praktisk sett ligner nok Taekwondo litt om Karate, men i Taekwondo benyttes bena ca 80 % og armene 20 %. Treningen består av; fysisk trening av hele kroppen (styrke, hurtighet, smidighet, spenst, kondisjon osv), selvforsvar, grunnteknikker, forhåndsbestemte mønster, mye sparking. Og det mentale utvikles automatisk gjennom treningen ettersom tiden går.


Etikk, moral og disiplin er sentralt i Taekwondo, og er også hjørnesteinene i samfunnet vi lever i. Siden Taekwondo og de fleste andre kampkunstene har sine opprinnelser fra opplæring av det militære i landene er opplæringsmetodene i Taekwondo også oppbygget etter militære metoder for å skape etikk, moral og disiplin. Gjennom denne opplæringen påvirker vi (og øker) menneskets livskvalitet både fysisk og psykisk.